Börsveckan rekommenderar köp av Loomis, Balco, Calliditas, Instalco och Byggpartner i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Lohilo Foods, Footway och Bravida samt rådet teckna inte Fortinova.

Fortinova, en bostadsförvaltare i västra Sverige kommer till First North utan någon substansrabatt och med ett intervall i teckningskursen. Det ger en klen uppsida i en verksamhet som annars verkar stabil. Börsveckan ger rådet teckna inte nyintroduktionen.

Kontanthanteringsbolaget Loomis är en tydlig coronaförlorare och står även inför strukturella utmaningar i Sverige och i Norden. Utanför Norden ökar dock kontanterna stadigt och aktien har halkat efter lite för mycket, bedömer tidningen och ger köpråd på tolv månaders sikt.

Lönsamheten svajar

Lohilo Foods noterades nyligen på First North och aktien har rusat med 40 procent. Bolaget har en stark tillväxthistorik men desto svajigare lönsamhetsfacit. Konkurrensen på marknaden tilltar. Börsveckan bedömer att det är vänteläge och ger rådet avvakta.

Balcos delårsrapport för det tredje kvartalet var definitivt åt det svaga hållet med lägre intäkter och orderingång. Tidningen bedömer att bolaget kan klara sig igenom ett några svaga kvartal och att värderingen är tillräckligt låg för att behålla sitt tidigare köpråd för aktien.

Forskningsbolaget Calliditas rapporterade förra veckan positiva fas 3-resultat för Nefecon. Bolaget är nu väsentligt mycket närmare en kommersialisering. Börsveckan upprepar sitt köpråd som lämnades för knappt ett år sedan.

Footway tappar mark på en annars snabbväxande e-handelsmarknad. Det vill till att synergierna från förvärvet av Sportamore infinner sig för att det här ska bli bra, bedömer tidningen och ger rådet avvakta.

ANNONS
ANNONS

Aktien har mer att ge

Installationsbolaget Instalcos rapport för det tredje kvartalet var åt det svaga hållet på tillväxtfronten, vilket förklaras främst av nedstängningar i grannländerna. Det ser klart bättre ut framöver med en rejäl ökning i orderboken. Aktien har mer att ge, bedömer Börsveckan och ger köpråd. Vidare kommenteras branschkollegan Bravida där rådet blir avvakta.

Byggpartners intäkter backade marginellt i tredje kvartalet, men orderboken växte rejält och utsikterna har förbättrats framgent. Värderingen är fortsatt låg och kombinerat med god direktavkastning upprepar tidningen sitt köpråd.
Henrik Öhlin