Börsveckan rekommenderar köp av SJR, finska Tokmanni, norska Telenor och Millicom,
i årets första utgåva. Tidningen ger rådet avvakta för Wise, ICA, Mekonomen och Nobia,

Börsveckan startar också traditionsenligt också en ny utdelningsportfölj som i år består av
ABB, Akelius preferens, Bilia, Byggpartner, Coor, Kindred, Nobina, Nordea, SJR och norska Telenor.

Bemanningsbolaget SJR har nyligen gjort sitt första förvärv någonsin, vilket Börsveckan bedömer kommer ge fin skjuts åt vinsten under 2019. Tidningen ger köpråd för aktien och tar in den i utdelningsportföljen.

Rekryterings- och bemanningskoncernen Wise har god tillväxt just nu men lönsamheten släpar efter. Aktien ger en hög direktavkastning men Börsveckan väljer att avvakta och se om bolaget kan vända lönsamhetstrenden.

Finska lågprisjätten Tokmanni har bra fart i försäljningen och torde kunna ge en riktig god utdelning under året. Aktien platsar i en utdelningsportfölj med ett p/e-tal kring 11, bedömer tidningen som ger köpråd.

ANNONS
ANNONS

ICA-aktien har stigit med 15 procent på tre månader efter en oväntat stark delårsrapport för det tredje kvartalet. Börsveckan tror att det är läge att ta hem vinsten och ger rådet avvakta.

Bildelskedjan Mekonomen har haft det motigt på börsen med en aktiekurs som halverats. Det torde öka chanserna för ett bud från från huvudägaren LKQ. Visst kan så ske men det räcker inte för att motivera ett köp, anser tidningen som ger rådet avvakta.

Telenor har förvisso en svag tillväxt, även för att vara en operatör, men är desto starkare vad gäller balansräkning, kassaflöden och lönsamhet. Börsveckan ger köpråd och tar in aktien i utdelningsportföljen.

Reträtt i Afrika och framryckning i Latinamerika har varit Millicoms recept de senaste åren. Det har fungerat. Aktien har mer risk i sig än exempelvis Telia men uppsidan ser samtidigt större ut, bedömer tidningen som ger köpråd.

Kökstillverkaren Nobia fortsätter att falla på börsen och handlas nu till femårslägsta. Vd köper aktier och den höga direktavkastningen lockar samtidigt som brexit och bolagets cykliska profil avskräcker. Börsveckan landar i en neutral rekommendation.