Dagens PS

Här är din kompass till börsklippen

Aktiespararen bjuder på en hel kvintett glödheta aktier i senaste utgåvan, en möjlig kompass för villrådiga börsplacerare. (Foto: TT)
Aktiespararen bjuder på en hel kvintett glödheta aktier i senaste utgåvan, en möjlig kompass för villrådiga börsplacerare. (Foto: TT)
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 13 juni 2019Publicerad: 13 juni 2019

Aktiespararen rekommenderar köp av Medicover, Serneke, OEM International, Facebook, och Nokia i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Addnode och Ericsson samt lämnar säljråd för Concentric.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Familjen af Jochnicks bud på sminkbolaget Oriflame har fått stor uppmärksamhet. Mindre känt är familjens andra tillväxtjuvel på Stockholmsbörsen, sjukvårdsbolaget Medicover. För långsiktiga är det bara att köpa aktien och lägga den i byrålådan. Bolaget växer successivt in i värderingen och marginallyftet kommer. Tidningen ger köpråd med riktkursen 105 kronor.

Bygg- och anläggningsbolaget Serneke tyngs av oro för finansieringen av bygget av Karlatornet i Göteborg. Marknaden har tagit ut förluster på skyskrapan med omgivande Karlastaden i förväg och med lite flyt kan bolaget få rätt, bedömer Aktiespararen som ger köpråd för riskvilliga.

Teknikhandelsbolaget OEM International är nästan alltid fullvärderad men är samtidigt även långsiktig köpvärd. Det gäller även nu och tidningen ger köpråd för med riktkurs 250 kronor på ett års sikt.

IT-bolaget Addnode har en hög andel återkommande intäkter, god organisk tillväxt samt en fortsatt gynnsam marknad som talar för bolaget. Den höga värderingen avskräcker samtidigt, bedömer Aktiespararen som ger rådet avvakta.

Sociala nätverkstjänsten Facebook har 2,1 miljarder dagliga användare och bolaget äger även tjänster som Instagram, Whatsapp och Messenger. Tidningen bedömer att värderingen är relativt låg, vilket förklaras av en oro för fler rättsliga prövningar. Fortsatt tillväxt under hög lönsamhet gör att Aktiespararen ger köpråd med riktkurs 205 dollar.

Ericssons aktie har klättrat medan Nokias kräftgång fortsätter. Bägge bolagen gynnas av USA:s strid mot kinesiska Huawei. Nokia är ett bättre val sett till värdering och risk, anser tidningen som ger köpråd för Nokia och rådet avvakta för Ericsson.

Concentic som arbetar med pumpar för dieselmotorer och hydralik, möter ökade risker för marknadens prognoser och många fundamentala faktorer talar emot aktien i det kortare perspektivet, bedömer Aktiespararen som ger säljråd för aktien.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS