Tusentals sparare som klivit in i det extremt hissade bolaget står i dag på minus, skriver Di.

ANNONS

Magasintjänsten Readly lyftes till skyarna inför börsentrén, men efter en veckas börshandel handlas aktien nu lägre jämfört med teckningskursen 59 kronor, berättar Dagens Industri.

Nettoköp från stora institutioner och rådgivarbanken ABG Sundal Collier har inte lyckats få upp kursen på plus, framgår det.

”Kursutvecklingen sätter fingret på att alla bolag ska utvärderas på egna meriter, och att en IPO (nynotering) inte per automatik betyder kursuppgångar med tiotals procent”, säger Johanna Kull, sparekonom på Avanza, till Di som konstaterar att Readly fallit både under onsdagens och torsdagens börshandel i Stockholm och att aktien är ned med 5,1 procent under första handelsveckan.

”Utvecklingen är något av en kalldusch för många av de 25.000 nya ägare som tilldelats aktier inför noteringen”, heter det i artikeln.

Till saken hör att Readlys notering var övertecknad tio gånger om.

ANNONS
ANNONS

Precis innan Readly skulle kliva in på börsen kom dråpslaget – både Aller och Bonnier News meddelade att de inte längre ville ingå i Readlys tidningsutbud, vilket Dagens PS tidigare berättat om.