Här är experternas aktietips när börsen har fått frossa – särskilt är det teknikaktierna som gått tungt, och Nasdaqbörsen i New York har tappat tvåsiffrigt sen toppen i februari. 

ANNONS

Helen Broman, förvaltare av Lannebos teknikfond, ser ett skifte mot att investera i mer stabila techbolag istället för tillväxtbolag.

”Apple kommer fortfarande att tjäna pengar, även om räntan är 3 procent. Kortsiktigt kommer det säkert vara volatilt, men i slutändan är det intjäningsförmågan som kommer att reflekteras”, säger hon till Di Digital.

”Delar av techsektorn bubbelvärderad”

Paretos analyschef Stefan Wård är inne på samma spår:

”Det finns delar av techsektorn som är bubbelvärderad, men i ryggraden finns jättar som MicrosoftApple och Amazon”, säger Stefan Wård till Di Digital.

Han ser köplägen i bolag som oförtjänt dragits med ner i techsektorns fall:

”Storytel har handlats för svagt på sistone. Aktien har rört sig snett nedåt senaste halvåret trots att erbjudandet växer och de får bättre prismodeller. Zalando ser också väldigt intressant ut, men har pushats av att Kinnevik ska sälja. Om man tittar framåt några år så har den handlats nedåt för aggressivt.”

Tittar mer på värderingar

Filip Boman, global aktiechef på Öhman tittar på bolagens värderingar:

”Värderingarna har tidigare glömts bort lite och man har köpt mer på teman”, säger han till Di och får medhåll av Helen Broman:

ANNONS
ANNONS

”Jag fokuserar på att plocka upp bolag till mer attraktiva värderingar. Jag ser absolut köplägen i en sådan här marknad”, säger Lannebo-förvaltaren.

Hon nämner bland annat Walt Disney och Mastercard och det schweiziska nätapoteket Zur Rose, skriver Di Digital.

Läs mer: Guru: Fem aktietips i ränteturbulensen – Dagens PS