Tre börsproffs tipsar i Di om långsiktiga aktier som du kan lägga under granen och ge bort till barn och barnbarn i jul.

ANNONS

Anders Rudolfsson, aktiemäklare på DNB, Fredrik Warg, chef för aktiehandel på Swedbank och Stephanie Göthman, förvaltare på Skandia levererar julklappstipsen på börsen.

”Det kommer att vara en ny ekonomi om 15–20 år, och två bolag som investerar i den är Kinnevik och VNV Global – jag skulle absolut slå in bägge bolagen som klappar””, säger Anders Rudolfsson på DNB i artikeln.

Ytterligare ett aktietips är brittiska Babylon Health. Både Kinnevik och VNV Globala är exponerade mot detta digitala hälsovårdsbolag, framgår det.

Ett annat bolag, med rymden som horisont och som rekommenderas, är svenska Ovzon.

Där utöver får Skistar och gymkedjan Sats förtroendet.

Kylgrossisten Beijer Ref, som nyligen fått EQT som huvudägare,röner framgång på gröna vågen och har en framträdande hållbarhetsprofil. Tipset är: Köp aktien till dina minsta!

Värmeteknikföretaget Nibe får också tipset, liksom teknikhandelskoncernen Addtech, konstaterar Dagens Industri.

”De har bevisat att de kan växa genom förvärv. De har en cyklisk slutmarknad, men när man köper aktier till barnen kan man blicka bortom den nuvarande konjunkturen”, säger Stephanie Göthman, förvaltare på Skandia om Addtech, till Di.

Hon tror även på dataspelskoncernen Embracer och tv-bolaget Nent.

ANNONS
ANNONS

Fredrik Warg, chef för aktiehandel på Swedbank, hissar å sin sida mindre bolag, bland andra börsrookien Wästbygg.

”Det är ett litet bolag som ingen pratar om. Där får man möjlighet att vara med på den tillväxtresan vi ser i branschen på 20–30 års sikt, i och med förändringen av fastighetsmarknaden”, säger Fredrik Warg, som i Di även lyfter fram hygienbolaget Essity, låstillverkaren Assa Abloy, mobilspelutvecklaren Stillfront och ljudboksbolaget Storytel.

Läs även: Miljardärens senaste klipp: Utbombad aktie [DagensPS.se] »