Stefan Roos som ingår i förvaltarteamet för hedgefonden Origo Quest anser att kvartalsrapporten från bostadsutvecklaren JM var stark. Aktien stiger över fyra procent i inledande börshandel.

ANNONS

JM:s nettoomsättning i det andra kvartalet backade till 3 944 miljoner kronor (4 125), men det var högre än väntat då Factset analytikerkonsensus låg på 3 732 miljoner kronor. Rörelseresultatet blev 506 miljoner kronor (504), väntat rörelseresultat var 486 miljoner kronor. Rörelsemarginalen var 12,8 procent (12,2).

”JM slår våra estimat, det är bara att lyfta på hatten. Man har produktionsstartat 13 procent fler lägenheter detta kvartal vilket är en en stark signal om framtiden”, uppger Origo-förvaltaren Stefan Roos i en kommentar och fortsätter:

”19 procent fler sålda lägenheter i Stockholm är ju inte heller direkt i linje med den ’bostadskrasch’ som vissa experter har förutspått. Man slår marknadens förväntningar på i stort sett alla rader och indikerar att den positiva utvecklingen kommer accelerera under andra halvåret”.

Förvaltarteamets bedömning är att JM ändå måste sänka priserna på en del projekt under andra halvåret, men som helhet konstateras det att en vändning har skett.

”Värderingen och aktien ser spännande ut, den är ju dessutom rejält kortad”, avslutar Stefan Roos med.

ANNONS
ANNONS

Dagens uppgång medför att aktien är upp 47 procent sedan årsskiftet. Origo Quest köpte in sig i JM under förra året, och utgör ett stort innehav i fonden.