H&M rusar i dag på börsen och det kan, trots krisen, komma köptillfällen i aktien det stundande kvartalet, menar Dagens Industris Richard Bråse.

ANNONS

Visserligen överraskar H&M:s resultatet under första kvartalet, som Dagens PS berättade i morse, men i mars störtdök försäljningen och nästan halverades (-46 procent).

Trots det stack aktien som en projektil i morse i samband med Stockholmsbörsens öppnande.

Richard Bråse på Di bedömer att det kan komma att dyka upp köplägen i H&M under årets andra kvartal. Trots att virusutbrottet nu stängt tre fjärdedelar av klädjättens butiker och att H&M själva i det dagsaktuella rapportsläppet varnar för ett historiskt förlustkvartal under Q2.

”H&M står inför sitt tuffaste kvartal någonsin. Är det någon gång man ska leta köpläge i klädjätten är det under kommande tre månader”, skriver Bråse.

H&M imponerar på Nordnets sparekonom

Nordnets sparekonom Frida Bratt tycker att H&M:s resultat imponerar i första kvartalet. Det säger hon till Affarsvarlden.se.

”Mitt i den verklighet som nu slår oerhört hårt mot H&M så mäktar man ändå med att imponera i första kvartalet. Försäljningen i mars rasar stort, men det är klart när man stänger så många butiker så är det en självklarhet och något marknaden vet om”, säger Frida Bratt, som är säker på att klädbolaget rider ut coronakrisen.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Di: ”Tiotusentals” permitteras på svenska modejätten [DagensPS.se] »

Läs vidare: Mardrömsstart för H&M:s nya vd [DagensPS.se] »