Dagens Industri skriver i onsdagens utgåva att tre trender som gäller de kommande fyra åren, oavsett valutgång, är en åldrande befolkning, fortsatt digitalisering och högst sannolikt en rejäl konjunkturdämpning. Tidningen listar tre bolag som kan tänkas gynnas av dessa trender.

* Vårdbolaget Ambea har en snabb tillväxt inom äldrevården i egen regi. Det är en verksamhet som kostar pengar och tar tid att bygga upp men som är lönsam när väl boendena fylls. ”Enbart under de kommande sju åren behöver 25 000 fler äldreboenden och det talar för att Ambea är köpvärt på nuvarande nivåer på 17 gånger vinsten”, skriver Dagens Industri.

ANNONS
ANNONS

* Butiksinredningsbolaget Itab har fallit tungt på börsen de senaste två åren. Kursfallet har gjort att värderingen fallit ihop och aktien handlas nu till tio gången årsvinsten. De kommande åren lär vi få se stora investeringar i butiksinredningar när butikerna kämpar för att anpassa sig till e-handel. Itab är ett av de största butiksinredningsbolagen i Europa.

* Kycklingproducenten Scandi Standard bör de kommande två åren kunna öka vinsten med omkring 25 procent, vilket gör att p/e-talet sjunker till aptitliga 13 gånger vinsten, bedömer tidningen. Livsmedel är bland de mest konjunkturokänsliga branscherna och efterfrågan på kyckling ökar trendmässigt.