Det skriver tidningens Ulf Petersson apropå en rad mystiska kursrallyn, vilket han slår fast i slutändan drabbar småspararna.

Petersson skriver i Di (obs, inloggning krävs) att det blir ”en dyrköpt läxa” för spararna som ”gett sig in i det mycket oserösa spelet”.

Enligt vad tidningen erfar, som Dagens PS redan berättat, utreder Ekobrottsmyndigheten just nu flera tips gällande stora och oförklarliga kursrörelser i en rad mindre börsbolag.

Ulf Petersson i Di anser att det handlar om ”ett osunt aktiebeteende som måste få ett slut”.

Han liknar börshandeln, driven av snabba klipp, vid tvivelaktiga kedjebrev.

Varnar för spekulationsbubbla

Som Dagens PS kunde berätta på torsdagen reagerar även Joakim Bornold, sparekonom på Söderberg & Partners, på det som just nu händer på aktiemarknaden.

Detta efter att klädbolaget Odd Molly stuckit i väg som en raket utan rimlig förklaring. Bornold kallar det som sker i Odd Molly för ”en spekulationbubbla” och inget han alls tycker om.

I likhet med Dagens Industris Ulf Petersson befarar han att smällen kan bli hård för småspararna som gett sig in i den här farliga leken.

ANNONS
ANNONS

Di:s skribent betonar att riskerna är höga i den bräckliga aktiehandeln:
”Aktiespararna ska kunna lita på att bolagsföreträdare ger en korrekt bild av verksamheten. Men spararna har också ett stort eget ansvar för sina egna placeringar och precis som i övriga livet gäller det att värdera varifrån information kommer, vem som ger rådet och inte minst varför.”

Läs även: ”Börsen borde sätta stopp för cirkusen” [Di.se] »