Bolaget har fått kursfnatt och sparekonom är rädd för att den mystiska rusningen i aktien är ”en spekulationsbubbla”.

Det är klädbolaget Odd Molly som efter gårdagens besked om köp av två nya lagerlokaler rusar på börsen.

I går, onsdag, skenade aktiekursen i väg uppåt med hela 95 procent och i dag fortsätter pappret stiga, konstaterar Di.se där Joakim Bornold, sparekonom på Söderberg & Partners, uttalar sig och varnar för att det kan slå tillbaka mot många noviser på börsen.

Det finns ingen logik i kursrusningen, anser han.

”Det finns ingenting i de nyheter som har kommit som berättigar varken uppvärderingen eller intresset. Det är en anmärkningsvärd kursuppgång, men också en anmärkningsvärd omsättning. Jag gillar inte sådant här”, säger Bornold till tidningen.

ANNONS
ANNONS

Omsättningen i aktien i dag högre än i AB Volvo

Di uppger att aktiehandeln i Odd Molly omsatt 459 miljoner kronor under rallyt bara i dag och jämför med AB Volvo på Stockholmsbörsens storbolagslista. Där har 214 miljoner kronor omsatts under dagen, den mest omsatta aktien på Large Cap men som alltså ändå står sig slätt jämfört med Odd Molly-omsättningen på börsen.

”Man undrar ju om de har hittat guld i lagerlokalerna de köpte, för här saknas all kontakt mellan aktie och bolag”, säger Joakim Bornold till Di och kallar rallyt i klädbolaget för ”en spekulationsbubbla”.

Odd Molly har tappat 40 procent på börsen på fem år, men i år går aktien som ett spjut och uppges vara upp med fantastiska 272 procent.

När det gäller Odd Mollys aktuella börsfest höjer alltså aktieproffset Joakim Bornold ett varningens finger. Grundregeln är, säger han, att om inte uppgången inte kan förklaras så bör man avstå investering.