Dagens PS

Di: Kan bli nästa Fingerprint-bomb

Aktietips
Det är läge att plocka hem vinsten i aktieraketen som artikeln handlar om, enligt AFV. (Foto: TT)
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 30 aug. 2018Publicerad: 30 aug. 2018

Catena Media har potential att bli en ny Fingerprintbomb på börsen efter att största ägaren Optimizer Invest sålt av merparten av sitt innehav, skriver Dagens industri i torsdagens tidningsutgåva.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Aktieförsäljningen anser Di vara anmärkningsvärd eftersom den sker i ett läge där aktien har tappat en fjärdedel av sitt värde på bara lite drygt tre månader. Ännu mer anmärkningsvärt blir det att Optimizers medgrundare satt i vd-stolen så sent som i början av juni.

Att Optimizer dumpar Catena-aktier i rådande läge bör därmed ses som en varningssignal för ett skakigt bygge, skriver Di.

Affärstidningen konstaterar att Catena Medias affärsmodell ”rollup”, där konstanta förvärv driver upp aktiekursen, inte kan hålla på i evighet. Detta har påvisats med tidigare företag och för Catena har förvärven redan drivit upp nettoskulden till såpass höga nivåer att man slagit i obligationskonvenanten, alltså de villkor som ställts upp av långivarna.

Framöver kan det bli tal om att Catena Media tvingas bromsa in förvärvstakten, och då påverkas även vinsttillväxten, som redan uteblivit under det första halvåret. En avtagande vinsttillväxt övergår till en fallande aktiekurs och ”vill det sig illa har Catena Media potential att bli den största småspararbomben på Stockholmsbörsen sedan Fingerprint Cards”, skriver Di.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
Sista möjligheten att teckna 22 maj
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS