Erik ”Ekka” Lundin klagar inte på de kraftiga börssvängningarna. Tvärtom gör han lysande affärer. ”Jag har tjänat åtminstone tre–fyra gånger mer än vad jag brukar göra under en vanlig period på börsen”, berättar han för Dagens Industri.

ANNONS

Hans taktik när börsen nu åker bergockdalbana i coronakrisen är att satsa på likvida marknader. Han är lite mer försiktigt än han brukar i sina positioner, förklarar han.

Det är också viktigt, säger han, att ha stenkoll på nyhetsfronten kring världsekonomin, det händer något hela tiden, konstaterar den luttrade daytradern.

”Det är vanligtvis väldigt mycket brus i marknaden. Nu är det extremt mycket brus. Man vet aldrig när Federal Reserve eller ECB hittar på något”, säger Erik Lundin till Di.

”Vill kasta sig in och göra affärer”

Han missade de första börsrasen på grund av en planerad semester, även om han inte kunde hålla fingrarna i styr från aktiemarknaden från stranden, han har ”petat” en del, som han säger.

I likhet med andra daytraders upplever Erik ”Ekka” Lundin, som är en känd Twitterprofil, att rådande börsklimat gör det extra gynnsamt att ro i land snabba klipp, vilket är daytraderns hela affärsidé.

Lyssna på Finansräven på Dagens PS 

”Man vill ju kasta sig in och göra affärer – det är det som är roligt. Ibland går det åt skogen och då ska man tackla det. Samtidigt gäller det att inte vara för girig när man gör något bra. Det är svårt att hitta en balans, och man blir extremt slut i huvudet. Jag är helt paj när börsen väl stänger, men trivs samtidigt oerhört väl i situationen”, berättar han i Di-artikeln där han även slår fast att coronopaniken kommer att mattas av.

ANNONS
ANNONS

Obs, missa inte premiären av podcasten Finansräven, som Dagens PS lanserar i dag med fokus på listiga investerare. Dagens gäst är Nordic Gold Trades guldexpert Johan Arvsten.