På en månad, sedan börsdebuten i början av oktober, har dagens börsvinnare rusat drygt 75 procent och den sköna kursresan bara fortsätter.

ANNONS

Det är Truecaller, nummerupplysningstjänsten, som fortsätter sin kursresa mot skyn på Stockholmsbörsen.

Under förmiddagen är aktien, i skrivande stund, upp med 10,27 procent men sedan entrén på Stockholmsbörsen för bara lite drygt en månad sedan (8 oktober) har kursen i denna aktie stigit med hela 75,58 procent, alltjämt i skrivande stund, och därför går det också utan överdrift att tala om att Truecaller åtminstone för stunden är dagens börsvinnare.

Bakgrunden till att aktien rusar så pass mycket i dag är emellertid oklart, det har inte kommunicerats ut några nyheter från bolaget som förklarar dagens starka kursuppgång.

Börsvärdet över 30 miljarder

Truecaller har enligt Avanza just nu ett börsvärde som vida överstiger 30 miljarder kronor.

Här kan du följa kursutvecklingen i aktien i realtid.

Inför börsnoteringen rekommenderade proffsen på tidningen Börsveckan investerare att teckna sig. Teckningskursen på aktien låg på 52 kronor och Börsveckans experter slog fast att värderingen inför börsnoteringen knappast var avskräckande, tvärtom konstaterade man att bolaget är ”en snabbväxare”.

ANNONS
ANNONS

Här, en bit ner i artikeln, kan du läsa mer om detta: Aktietrojka får köptips i Börsveckan [Dagens PS]

I senaste delårsrapporten, som släpptes 27 oktober, konstaterade Truecaller att tillväxten i intäkter och användare var stark under tredje kvartalet, samtidigt som lönsamheten uppgavs vara god.