Börsveckan rekommenderar köp av New Wave i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för MQ, Fagerhult, Lindab, Systemair och Karo Pharma.

Klädbolaget MQ:s andra kvartal var en katastrof försäljnings- och lönsamhetsmässigt. Börsveckan ser en klar risk att den fysiska handeln inte kommer uppvisa någon tillväxt under lång tid och väljer därför att avvakta med aktien.

Profilbolaget New Wave redovisade sitt bästa år någonsin i bokslutet för 2017, men aktien har trots det gått svagt. Tidningen tar rygg på storägaren Torsten Jansson som fortsätter köpa aktier i bolaget och ger köpråd för aktien, trots det svaga sentimentet för branschen.

Belysningsbolaget Fagerhult gynnas av tillväxten inom LED-marknaden. Tillväxten och lönsamheten är god, men Börsveckan anser att aktien är rimligt värderad och rådet blir att avvakta.

Ventilationsbolaget Lindab har fortfarande inte återhämtat sig efter finanskrisen. Tidningen ger nu upp hoppet och slopar sitt tidigare köpråd och väljer nu att avvakta med aktien.

Ventilationsbolaget Systemairs senaste delårsrapport var ett riktigt sänke. Börsveckan anser att osäkerheten är stor och vågar sig inte på aktien, trots att storägaren Gerald Engström nyligen köpte aktier efter kursfallet som följde på rapporten. Rådet blir avvakta.

ANNONS
ANNONS

Specialty pharmabolaget Karo Pharma får med ett stort norskt förvärv tillgång till en stark produktportfölj och marknad. Aktien är dock högt värderad och skulle börsen skaka till finns det goda chanser att köpa in sig billigare, bedömer tidningen och ger rådet avvakta.