Börsveckan rekommenderar köp av Pandox, Netent och Nobia i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Veoneer och lämnar säljråd för Autoliv. Hotellfastighetsbolaget Pandox har slaktats på börsen. Räknar man med att världen återgår till det normala framåt hösten/vintern är aktien värd ett chansköp, bedömer Börsveckan som framhåller att risken är hög

Netent har straffats hårt på börsen samtidigt som verksamheten har utvecklats bättre än väntat. Med positiva nyheter från Red Tiger och en aktiekurs som rasat svänger tidningen om till köp.

Kökstillverkaren Nobias aktie har halverats på en månad i den allmänna coronakrisen. Det är sannolikt en överreaktion, men de ekonmiska konsekvenserna som följer på epedimin lär betyda en trög återhämtning för bolaget. Börsveckan ger ett köpråd för aktien i det cykliska facket.

ANNONS
ANNONS

Ser osäkerhet i aktie på grund av virus

Veoneer har verkligen inte rosat marknaden sedan avknoppningen från Autoliv 2018. Virusutbrottet har dessutom ökat osäkerheten inom fordonsbranschen och eventuella vinster lär dröja ytterligare en tid. Tidningen väljer att avvakta med aktien.

Bilsäkerhetsbolaget Autoliv möter tuffa utsikter i en bransch som präglas av ständig prispress och pressade kunder. Bolaget imponerar inte operativt och ett rejält resultatfall lär vänta i år. ”Över tid kan givetvis Autoliv hämta upp intäktsbortfallet som kommer av coronakrisen, men på tolv månaders sikt bör aktien säljas”, skriver Börsveckan.