Börsveckan levererar tre avvakta-råd, en säljrekommendation och tre köptips i nya numret – på NCC är det fyndläge, heter det bland annat.

ANNONS

I senaste utgåvan köpstämplas till att börja med säkerhetskoncernen Securitas aktie. Bland annat efter Securitas förvärv av amerikanska Stanely, en affär som tillkännagavs under den gångna veckan.

”Stanley lyfter Securitas”, lyder rubriken och enligt analysen innebär förvärvet att inflationsrisken begränsas för Securitas – där finansmannen Gustaf Douglas investmentbolag Latour är största ägare – ”samtidigt som det erbjuder fina synenergieffekter”.

Fyndläge i NCC:s aktie

Även byggbolaget NCC har en aktie som just nu är köpvärd, enligt tidningen, det är till och med ”fyndläge”, enligt proffsen.

”Hittills i år är aktien upp med klena 5 procent. Vi anser att det är lite oförtjänt. Den senaste Q3-rapporten var bra där rörelseresultat och marginal förbättrades ordentligt”, skriver Börsveckan som rundar av med att NCC:s värdering lockar.

Direktavkastningen – som enligt analysen uppgår till 3,5-5 procent under 2021-2023 – bidrar också till att göra aktien attraktiv, enligt börsexperterna.

Pengs framtid kan bli ljus

Slutligen får teknikkonsulten Projektengagemang, Peng, en köprekommendation.

ANNONS
ANNONS

Även om historiken för bolaget är bedrövlig på börsen håller vd Helena Hed nu på att ”vända på skutan”, enligt analysen.

Bolaget kan absolut avskräcka investerare med tanke på hur utvecklingen varit historiskt, men Börsveckan sätter ändå ”köp” och bedömer att risken på nedsidan i aktien är ”begränsad” och att bolaget kan gå en riktigt ljus framtid till mötes om uppsatta mål infrias.

Logistea kan du avyttra

Logistea, som faktisk är gamla Odd Molly, får däremot en säljrekommendation av tidningen, trots sina ”namnkunniga fastighetsprofiler på ägarlistan”.

”För att kunna köpstämpla Logistea till nuvarande kurs så måste man skruva ned avkastningskravet rejält och det anser vi inte riktigt motiverat just nu. Sälj aktien”, råder Börsveckan.

Solid lockar inte just nu

Solid försäkring, som med sin affärsidé är ett ovanligt inslag på Stockholmsbörsen, har visserligen ”en intressant profil”. Men här heter det att ”riskerna överväger chanserna” och därför blir rådet att avvakta med aktien, framgår det.

Med Byggfakta, som uppges ha ”blivit en ledande internationell aktör inom mjukvara och tjänster i byggbranschen, bör placerare också avvakta med att stuva aktien i portföljen, även om tillväxten och lönsamheten i bolaget hittills varit hög.

Byggfakta har mer att bevisa

Dock anser Börsveckan att historiken är för kort med en rad förvärv under kort tid inför noteringen på börsen.

ANNONS
ANNONS

”Vi vill därför se att bolaget bevisar sig ordentligt innan vi köper till denna värdering”, skriver tidningen.

Avstå även Medcap i dagsläget

Avslutningsvis får även medicinteknikbolaget Medcap får ett avvakta-råd. Det som överskuggar tron på aktien är delvis den svaga utvecklingen inom läkemedel, även om utvecklingen av medicinteknik bedöms som god.
Lönsamheten är heller inget som oroar.

Men sammantaget kommer Börsveckan fram till att det är klokast att vila på hanen med aktien, så rekommendationen till investerare är alltså att avvakta.

Läs mer om alla ovanstående analyser på Börsveckan.

Läs även: Deutsche Bank: Gyllene år för stock picking [Dagens PS]