Börsveckan rekommenderar köp av Ericsson, Bilia och Sinch i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Nokia, Medcap och Addlife.

ANNONS

Telekombolaget Ericsson har de senaste åren återtagit sin ledande position inom nätverk. Nya utmaningar stundar, men bolaget är väl rustat för att hantera dessa. ”Vi ser chans till bra vinsttillväxt och även en viss multipelexpansion för Ericsson och upprepar köprådet från början av året”, skriver Börsveckan.

En ny strategi ska lyfta Nokia, som uppvisat fallande intäkter sju av de senaste tio åren. Tidningen har svårt att se vad som ska vända det negativa sentimentet. ”Ericsson är ett klart bättre bolag att investera i”, skriver Börsveckan och ger ett neutralt råd för Nokia.

I Medcap är rådet att avvakta

Medcaps aktie har mångfaldigats i värde under avgående Karl Tobiesons tid som vd. Vd-byten är alltid ett riskmoment, men verksamheten står stark. Tidningen ser dock en begränsad uppsida efter kursuppgången och slopar sitt tidigare köpråd. Det nya rådet blir avvakta.

Addlife har hittills haft ett bra år. Coronapandemin ställer stora krav på vården och bolaget levererar den utrustning som behövs. Med ett utdraget pandemiförlopp lär efterfrågan ligga kvar på höga nivåer. ”Vi gillar Addlife som bolag men med en aktiekurs som nästan dubblats i år ser vi ingen större uppsida. Avvakta med denna aktie”, skriver tidningen.

Bilhandlaren Bilia gynnas av att nybilsförsäljningen och försäljningen av begagnade bilar har tagit rejäl fart under coronapandemin. Bolaget redovisar rekordresultat och den höglönsamma serviceverksamheten tuffar på starkt. Aktien är billigt, bedömer Börsveckan och ger köpråd.

ANNONS
ANNONS

Kommunikationstjänstbolaget Sinch gynnas av en stark digitaliseringstrend och har växt rejält, kryddat med ett par förvärv. Aktien har rusat 220 procent i år och värderas högt. ”Vi anser att ledningen gör ett bra jobb och vill vara med på tillväxtresan framöver. Vi behåller köprådet och aktierna i BV-portföljen”, skriver tidningen.