Börsveckan rekommenderar köp av Trention, HiQ, Acando och Swedbank i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för MTG, Micro Systemation, SSAB och JM.

ANNONS

Investmentbolaget Trention har en intressant inriktning och ett har ett fint åt bakom sig. Historiken är dock kort och likviditeten svag i aktien, men värderingen ger en fin uppsida om utvecklingen fortsätter i linje med 2017. Börsveckan ger köpråd för aktien, men framhåller att aktien endast passar som en krydda i portföljen.

Läget är stökigt i mediebolaget MTG efter storaffären med danska TDC kom det uppgifter om ett konkurrerande bud på TDC. Det ökar osäkerheten och tidningen väljer därför att avvakta med aktien.

Micro Systemation fick en svag avslutning på ett i övrigt starkt år. Tillväxttakten är hög men en ogynnsam produktmix pressar marginalerna. Aktien är för dyr, anser Börsveckan som ger rådet avvakta.

IT-konsulten HiQ levererade ett starkt bokslut för 2017 och framtiden ser ljus ut i ett allt mer digitaliserat samhälle. Tidningen upprepar sitt köpråd för aktien.

Branschkollegan Acandos bokslut var i linje med Börsveckans förväntningar och tidningen ser ingen anledning att byta ut sitt köpråd för aktien.

Banksektorn har tappar rejält mot index de senaste tolv månaderna. Låg tillväxt, kommande räntehöjningar och oklara utsikter för fastighetsmarknaden är några av orsakerna. Farhågorna är något överdrivna och den stabila intjäningen lockar Börsveckan som behåller sitt köpråd för Swedbank.

ANNONS
ANNONS

Stålbolaget SSAB fick köpråd för ett år sedan, men nu är värderingen rimlig och tidningen ser därför läge att ta hem vinsten i aktien. Rekommendationen sänks till avvakta.

Bostadsutvecklaren JM är en av de bättre spelarna i branschen. Börsveckan ser inget uppenbart köpläge, trots kursfallet, utan kvarstår med sin rekommendation avvakta.