Börsveckan rekommenderar köp av Trianon, Mentice, Munters och finska Fortum i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Adapteo, Boule Diagnostics och Duroc

Fastighetsbolaget Trianon växer snabbt och gynnas av efterfrågan på bostäder i Malmö.
Substansvärdet bedöms kunna stiga med 10 procent per år och insiderägandet är stort. Börsveckan ser tillräckligt med uppsida för att ge köpråd på ett års sikt.

Modulfastighetsbolaget Adapteo, som nyligen knoppas av från Cramo, har en intressant affärsmodell och en hög andel kunder inom den stabila offentliga sektorn. Värderingen är dock krävande, anser tidningen som avvaktar med aktien.

Medicinteknikbolaget Boule Diagnostics kom med en svag rapport för det andra kvartalet, vilket väcker frågetecken kring bolagets långsiktiga lönsamhetspotential. Osäkerheten är alltför stor, bedömer Börsveckan som slopar sitt köpråd och nu väljer att avvakta.

ANNONS
ANNONS

Medicinteknikbolaget Mentice försäljningstillväxt såg lite svag ut i andra kvartalet. Bolaget står fast vid sina helårsprognoser och tidningen är benägna att tro på dem. Börsveckan behåller sitt köpråd, med brasklappen att det krävs en bra avslutning på året för att nå helårsprognosen.

Klimatbolaget Munters retirerar från sin misslyckade satsning på datacenter och fokuserar på kärnverksamheten. Bolaget har nu efter en hel del omstrukteringar goda möjligheter att höja lönsamheten. Tidningen bedömer att aktien är värd en chansning och ger köpråd, med garderingen att risken är lite högre än vanligt.

Durocs bokslut för det brutna räkenskapsåret bjöd på beska piller där tecken på en annalkande lågkonjunktur kan skönjas. Börsveckan tar hem vinsten på 20 procent sedan köprådet i början på året och sänker rådet till avvakta.

Finska energibolaget Fortums stabila verksamhet lockar defensiva investerare med hygglig vinsttillväxt och god direktavkastning. Tidningen lämnar köpråd för aktien.