Börsprofilen Marcus Hernhag avslöjar på Privata Affärer vilka fem investmentbolag som han väljer på tio års sikt.

ANNONS

Frågan om vilka fem investmentbolag Hernhag skulle satsa på kommer upp i fredagschatten på tidningen.

”På tio års sikt skulle jag välja investmentbolag med tillväxtprägel. Investor som bottenplatta och där finns det substansrabatt. Det gör det även i VNV, som får sällskap av Bure, VEF och Creades. Tre riktigt spännande tillväxtkorgar med aktier. Det är mina fem ’bästa’ investmentbolag på tio års sikt”, förklarar Hernhag.

En annan av många frågor är vilken av aktierna i Brookfield Renewable Corp och TransAlta Renewables han skulle föredra på lång sikt.

Det korta svaret på chattfrågan från Hernhag är att ”Brookfield känns mer lockande på grund av vattenkraften”, framgår det på Privata Affärer.

Embracers brädspelsaffär förvånar

Och så här kommenterar han spelföretaget Embracers inledda förvärv av ett franskt brädspelsföretag för 28 miljarder kronor:

”Stort och förvånande, men kan vara bra för det. Hade räknat med digitalare förvärv än brädspel, men de får massor av olika varumärken och ett lönsamt bolag.”

Hans prognos för tillväxtbolag under det kommande året är att det stundar fortsatt ränteoro som han bedömer kan pressa marknaden. Han räknar inte med någon stabil tillvaro för tillväxtaktier den närmaste tiden, även om det finns kurspotential när det väl vänder uppåt.

ANNONS
ANNONS

Rådet: Tänk på riskhanteringen

Hernhag svarar som vanligt på många frågor om vad han tror om enskilda aktier framöver.

När det gäller börsen är han i dag, säger han, ”försiktigt optimistisk” på en fråga om han fortfarande rekommenderar övervikt i aktier.

Det viktiga som börsinvesterare är att ”tänka mer på riskhanteringen”, enligt börsexperten.