Dagens PS

Börsbolaget polisanmäler tidigare vd

Medicinteknikföretaget Braincool avskedar och polisanmäler förra vd:n (Foto: Unsplash)
Matilda Habbe
Matilda Habbe
Uppdaterad: 23 mars 2024Publicerad: 23 mars 2024

Medicinteknikbolaget avskedar och polisanmäler sin tidigare vd framkommer i ett pressmeddelande. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Bolaget har officiellt avskedat och vidtagit rättsliga åtgärder mot sin tidigare vd. Detta efter avslöjandet om ett oegentligt lån. 

7.65 miljoner kronor

Det är i ett pressmeddelande från BrainCool Aktiekurs BrainCool som publicerades på fredagskvällen som det framkommer att Martin Waleij har tagit ett lån på 7.65 miljoner kronor från företaget utan tillåtelse. 

Företaget har mottagit en viss återbetalning från Waleij som inte varit tillräcklig. Hans aktieoptioner har annullerats till följd av händelsen.

“Beklaglig händelse”

Braincools styrelseordförande Hans Henriksson uttryckte sin besvikelse över situationen men försäkrar också att detta var en isolerad händelse och att företagets verksamhet kommer fortsätta som vanligt. 

”Det är en väldigt tråkig och beklaglig händelse. Det är inget vi kunnat förutse och vi har heller inte kunnat hantera det annorlunda än att avskeda och polisanmäla förre VDn.

Såvitt vi kan bedöma av våra hittills gjorda granskningar är det en isolerad händelse och vi agerar nu med kraft för att återställa förtroendet. Med det sagt påverkar detta inte BrainCools löpande verksamhet.

ANNONS

De pågående studierna påverkas heller inte då de drivs helt oberoende och hanteras operativt utanför Braincool”, skriver Henriksson i pressmeddelandet

Aktien har tappat drygt 20 procent i år och marknadsvärdet på bolaget uppgår till 667 miljoner kronor skriver Privata Affärer

Läs också:LVMH introducerar nytt blod i sin ledning. Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Matilda Habbe
Matilda Habbe

Bevakar i huvudsak privatekonomi och företagande.

Matilda Habbe
Matilda Habbe

Bevakar i huvudsak privatekonomi och företagande.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS