Läkemedelsjätten Astra Zeneca får en säljrekommendation av Dagens industri på grund av höga förväntningar och en medioker utveckling.

ANNONS

Di konstaterar att det fria kassaflödet har minskat med 84 procent under de senaste tio åren hos Astra Zeneca, samtidigt som nettokassan på 3,3 miljarder dollar har övergått till att bli en nettoskuld på 13,4 miljarder dollar.

I år sätter Astra Zeneca fokus på tillväxt men Di ställer sig frågande till i vilken utsträckning detta trillar ned på den nedersta raden.

”Di:s tes är att aktiemarknaden – som vanligt – har sprungit i förväg och redan tagit ut denna positiva trend, vilket aktiens ordentliga premievärdering skvallrar om”, skriver tidningen.

ANNONS
ANNONS

Framöver ser Di att sektorsentimentet kan ändras på det amerikanska presidentvalet, där båda sidor är missnöjda över läkemedelsbolagen höga prissättning, och att man i Astra Zenecas fall bör invänta lägre förväntningar och bättre underliggande utveckling. ”Tills dess är det lika bra att passa på och sälja aktien”, avslutar Di.