Här är aktierna som gjort att Avanza fått enorma 36 000 nya miljonärer på mindre än ett par år, skriver Affärsvärlden.

ANNONS

”Jag brukar säga att de bästa affärerna görs i de djävligaste av tider. De som vågade köpa i början av förra året har blivit rejält belönade”, säger Avanzas sparekonom Nicklas Andersson till tidningen.

Det är nätmäklaren som fått 36 000 nya miljonärer sedan börsen tog fart på allvar efter en inledande men kortvarig kursslakt i samband med pandemiutbrottet i början av 2020.

AFV konstaterar att börsen fortsatt sin enormt starka resa efter det och berättar att de 30 mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen stigit närmare 27 procent i år, och över 30 procent med utdelningarna inkluderade.

Så investerar de nya miljonärerna

Börsfesten har resulterat i att 36 000 kunder hos Avanza blivit miljonärer på mindre än två år, 2020 och hittills under 2021, enligt statistik som nätbanken tagit fram åt AFV.

Kunderna som nu kan titulera sig miljonärer har haft varierande storlek på sina investeringar, men allesammans har det gemensamt att de alltså blivit miljonärer rekordsnabbt.

Sammanställningen visar vilka aktier som de haft och har i sina börsportföljer.

Investor B toppar listan följt av Volvo B och Embracer Group B.

Därefter kommer H&M, Samhällsbyggnadsbo i Norden B, Swedbank A, Evolution, Latour B, Volvo Car B, Astrazeneca, Castellum, Industrivärden C, Nordea Bank Abp och Ericsson B.

Bland de aktier som lockat mest mediankapital hamnar Synact överst med Investor B på andra plats.

ANNONS
ANNONS

Därefter kommer Amazon, Investor A och Tesla Inc.

Källor: AFV och Avanza.

Läs även: Pandemin tycks öka igen – här är aktierna som gynnas [Dagens PS]