Dagens Industri har kikat närmare på analytikernas åsikter om aktierna i Stockholmsbörsen 20 största bolag när rapporterna nu börjar ta slut.

ANNONS

Rapportperioden är snart över för årets tredje kvartal och Di redovisar vad analytikerna tycker om de 20 bolag som har flest aktieägare, över fem miljoner till antalet enligt ägardatatjänsten Holdings som utgår från Bloombergs siffror.

Hela 16 analytiker ger Embracer köprekommendation, vilket uppges vara 80 procent av proffsen som följer bolaget, skriver Di.

Uppsidan i Embracer 90 procent

Uppsidan är närmare 90 procent på aktien i snitt, att döma av experternas syn på Embracer, framgår det.

I Allemia, en annan av småspararfavoriterna, som för övrigt knoppats av från Sandvik, har alla analytikerna som skuggar bolaget köprekommendation, men samtidigt är det bara tre analytiker som följer stålbolaget.

I Investor, som är mest poppis av alla aktierna på listan, har tre analytiker ”köp”, men lika många rekommenderar investerare att sälja Investor medan majoriteten (sex analytiker) har ”behåll”.

Vidare visar Di:s genomgång att bankerna åtnjuter stort förtroende med en rad köpråd, flygbolaget SAS aktie anser de sakkunniga däremot bör dumpas.

Läs hela Di-artikeln och spana in listan.

ANNONS
ANNONS

Vill du läsa mer om företagande och andra affärsnyheter? Så här lätt tar du del av Dagens PS kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Swedbank tror aktieduo rusar över 120 procent [Dagens PS]