Den mosar all konkurrens i verkstadssektorn på Stockholmsbörsen och i en analys i Di heter det att aktien spelar i ”en egen liga”.

ANNONS

Det är försvarsbolaget Saab som utmärker sig på Stockholmsbörsen och i verkstadsssektorn med en uppgång på imponerande 53 procent hittills i år.

Det är klart bäst i klassen. Ståljätten SSAB och Traton, som delar andraplatsen på listan över de aktier som haft bäst kursutveckling i år, har stigit med vardera 28 procent som en jämförelse, visar Dagens Industris genomgång.

”Finansoron första kvartalet har inneburit comeback för de lägst värderade industribolagen. De har utvecklats klart bättre än högvärderade stjärnor som Atlas Copco, Hexagon och Epiroc”, skriver tidningen.

Börsen svänger med Saabs aktie går spikrakt upp

Och klart starkast lysande stjärnan är alltså Saab, som om ett par dagar kan lägga årets första kvartal till handlingarna med flaggan i topp.

Det som gett aktien bränsle är, ytterst, kriget i Ukraina som genererat flera nya order-beställningar för bolaget.

Där till kom Saab in med ett bokslut i slutet av februari som marknaden applåderade.

Di:s Ulf Petersson skriver att den svenska försvarskoncernen verkar oberörd över börsens svängningar och konstaterar att aktien fortsatt avancera uppåt åtta handelsdagar i följd ”till nya rekordnoteringar”.

ANNONS
ANNONS

Under samma tid som Saab rusat 53 procent – sedan årets början – har Stockholmsbörsen inklusive utdelningar stigi med drygt 3 procent, framgår det.

Läs även: Spekulerade i Saab-ras – är 600 miljoner torsk [Dagens PS]