Finans- och e-handelsbolaget Qliro släppte på onsdagen sin delårsrapport för det första kvartalet 2019. Hur fortlöper arbetet med att dela upp koncernen i tre självständiga bolag? Och är det äntligen dags att trycka på köpknappen? De frågorna ställer sig Börsplus i en analys på onsdagen.

Qliro har historiskt sett inte varit någon bra placering. Nu närmar sig bolaget en uppdelning vilket skulle kunna synliggöra de eventuella dolda värden som finns i koncernen. Är man ute efter en nischbank finns det möjligen bättre alternativ än QFS, bedömer analystjänsten.

ANNONS
ANNONS

”Vår poäng är att respektive bolag på egna ben borde vara värt en ganska bra bit över vad aktiemarknaden i dag värderar bolagen tillsammans till. Nyhetsflödet den närmsta tiden har även potential till kunna bli bra. Exempelvis en försäljning och/eller en särnotering av något/några av bolagen. Tror man på detta och är ute efter en krydda till portföljen kan Qliro således vara ett alternativ men bara för risktagaren. Rådet blir således köp”, skriver Börsplus i sin slutsats.