Missa inte guiden om vilka sektorer och aktier som åtnjuter förtroendet inför det stundande året, hög avkastning ligger i potten.

ANNONS

I går berättade Dagens PS om att Swedbank tror på fortsatt börsrally 2021 och väljer därför att höja sin övervikt för aktier, vilket Swedbank även gjorde i november.

Swedbank räknar med ”kraftig vinsttillväxt” och Mattias Isakson, chef för strategi och allokering på Swedbank, håller visserligen för troligt att det kan bli ”en liten korrigering kopplat till negativa nyheter” på börsen i det korta perspektivet.

Men det öppnar å andra sidan för köplägen, resonerar han.

Industribolag, banker och teknologibolag

När det gäller vilka sektorer som väntas leverera under nästa år, som Swedbank räknar med blir ännu ett stark börsår, lyfter bankens strateger fram såväl industrin som bankerna.

Även teknologi med betoning på Ericssonaktien, framgår det på Di.se.

”Vi ser Ericsson och Hexagon som bra val att titta närmare på när man breddar portföljen. Ur ett svenskt perspektiv så är det klokt att bygga med konjunkturkänsliga bolag, teknologibolag och lite bank för stabiliteten”, säger Mattias Isakson, skriver tidningen.

Nordea är Swedbanks favorit i banksektorn, alltså på börsen, konstaterar Dagens Industri (obs, betalvägg).

ANNONS
ANNONS

Banksektorn är lågt värderad, anser experterna.

Bland industrijättarna lyfter Swedbank fram ABB, Sandvik, AB Volvo och Skanska medan Hufvudstaden hissas bland fastighetsbolagen.

Listan på köpvärda aktier 2021 enligt Swedbank har alltså följande utseende:
ABB
AB Volvo
Sandvik
Skanska
Nordea
Ericsson
Hexagon
Hufvudstaden