Swedbank är optimistiska till börsen 2021 och väljer att lyfta aktievikten i senaste investeringsstrategin.

ANNONS

Vikten höjs med 10 procent till 60 procent för aktier. Detta sker på bekostnad av räntor (undervikt) där man minskar med 15 procent till 25 procent. Skillnaden på fem procent hamnar hos krediter (övervikt) med en nu något högre vikt på 15 procent.

Swedbank räknar med att nästa år levererar tillväxt förutsatt ekonomin inte utsätts för några nya stora chocker. Utvecklingen förväntas bli något lugnare än berg-och-dalbanan som börsen gått igenom under 2020.

Räknar med kraftig vinsttillväxt

Redan med start under första halvåret 2021 tros utvecklingen gå i positiv riktning.

”Centralbankerna dundrar på med stödköp, exempelvis så är Riksbankens besked i förra veckan på marginalen positivt för aktiemarknaderna. Dessutom är jämförelsetalen svaga så vi förväntar oss kraftig vinsttillväxt”, skriver Swedbank.

”Den senaste tidens positiva vaccinnyheter har också stärkt vår uppfattning om att marknaderna under 2021 står inför en kraftfull återhämtning. Men skillnaden mellan olika delar av ekonomin är tydlig, inte minst vad gäller vilka sektorer som kommer tillbaka starkt och vilka som är fortsatt svaga på grund av pandemin”, fortsätter banken.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Vilket facit – starkaste börsmånaden på 18 år! [DagensPS.se] »