Affärsvärlden rekommenderar köp av finska Detection Technology, RaySearch och finska Consti i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Beijer Alma.

Röntgenleverantörn Detection Technology är en höglönsam tillväxtsaga. Doldisbolaget handlas på finska First North. Bolaget är effektivt och surfar på en strukturell tillväxt. Affärsvärlden ger ett långsiktigt köpråd.

RaySearch, som är Stockholmsbörsens näst största cancervårdsbolag, går bättre än någonsin, men ändå har börsvärdet halverats på bara några månader. Tydligare köpläge är svårt att finna, anser tidningen som ger köpråd med riktkurs 161 kronor.

Finländska renoveringsfirman Consti kan lägga ett tufft år bakom sig. Aktien får en ny chans, men risken är hög, bedömer Affärsvärlden som tror att bolaget rider ut stormen och rekommenderar köp.

ANNONS
ANNONS

Industribolaget Beijer Almas resultat lyfte under fjolåret tack vare en stark utveckling i fjädertillverkaren Lesjöfors. Svagheten i Habia Cable och en fullvärderad aktie får tidningen att invänta ett bättre läge och rekommendationen blir att avvakta.