Affärsvärlden rekommenderar köp av norska Elkem, Plejd och Lindab i årets första utgåva. Tidningen ger rådet avvakta för Lundin Petroleum.

ANNONS

Kina-omstöpta silikokemi-doldisen Elkems kliv in på Oslobörsen har redan förlorat investerarnas intresse. Det ger oförtjänt rabatt på intressanta framtidsaffärer. Affärsvärldens råd i fallet Elkem blir att utnyttja dagens kraftiga aktierabatt för att köpa in sig i en potentiell konsolideringsvinnare. Tidningen anser att värderingen är låg och börsens oro överdriven.

Oljebolaget Lundin Petroleum drar i slutet av året igång produktionen på det stora Johan Svedrup-fältet i Nordsjön. Stora vinstökningar väntar, men dessa är redan diskonterade i aktiekursen. Affärsvärlden anser att dagens värdering är rimlig och ger rådet behåll/vänta för aktien.

Elektrikerbranschens älskling Plejd siktar på global expansion. Affärsvärlden anser att värderingen med ett p/s-tal, pris i förhållande på försäljningen, runt fyra är en låg värdering för ett tillväxtbolag som växer såväl i produktsortiment som på geografiska marknader. Tidningen ser en risk för att deras omsättningsprognos på 100 miljoner kronor för 2018 hamnar i underkant. Affärsvärldens råd är att köpa Plejd, men risken i aktien är hög.

ANNONS
ANNONS

Ventilationsbolaget Lindab ökar såväl omsättning som resultat med tvåssiffriga procenttal. Aktien behandlas dock ändå styvmoderligt. Affärsvärlden ser ett nytt köpläge för långsiktiga investerare och bedömer att det rimligen bara är en tidsfrågan innan aktien värderas upp.