Affärsvärlden rekommenderar köp av Softronic och STG, Scandinavian Tobacco i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Avanza samt lämnar säljråd för SAS.

ANNONS

Stockholmsbörsens bolag tvingas med start i första kvartalet 2019 att lyfta in omfattande egna hyresskulder i räkenskaperna. Affärsvärlden har räknat på några av de mer kniviga fallen där flygbolaget SAS är ett av dem. Tidningen bedömer att SAS helt enkelt saknar en tillräckligt stark marknadsposition för att kunna slå tillbaka mot sin tuffa bransch och då blir riskprofilen hög. Rådet blir därför att sälja aktien.

Nätmäklaren Avanza är trots kursras och fortsatt stark kundtillströmning fortfarande för högt värderad för att Affärsvärlden ska trycka på köpknappen. Tidningens rekommendation är att fortsätta stå vid sidlinjen och invänta bättre köplägen.

Softronic uppvisar god organisk tillväxt och är dessutom ett av börsens mest stabila it-konsulter. Värderingen är måttlig och Affärsvärlden ser ett köpläge i aktien.

ANNONS
ANNONS

Investerarnas globala tobaksfrossa har fällt danska STG, Scandinavian Tobacco Group på Köpenhamnsbörsen trots stigande vinstprognoser. Aktien är värd en ny chans då nuvarande kurs underskattar bolagets förmåga att driva vinst-, kassaflödes- och utdelningstillväxt, bedömer tidningen och ger köpråd.