Affärsvärlden rekommenderar köp av norska Elkem och Dustin i årets första utgåva. Tidningen ger rådet avvakta för Clas Ohlson samt lämnar säljråd för Hexagon

Hemfixarkedjan Clas Ohlson utvecklas åt rätt håll, men efter en rejäl uppvärdering framstår uppsidan som begränsad. Affärsvärlden ser ett typiskt vänteläge i Clas Ohlson och föredrar i detaljhandeln Byggmax som ingår i tidningens modellportfölj avkastningsportföljen.

Norska Elkem förblir starkt positionerat inom framtidens silikonmaterial och värderas alltför billigt på börsen om blicken lyfts från handelskrig. Tidningen upprepar sitt köpråd som gavs för exakt ett år sedan.

ANNONS
ANNONS

Mätteknikbolaget Hexagons spektakulära framgång, både som bolag och aktie har mycket att göra Ola Rolléns tid som vd att göra. Aktien är dock högt värderad och hans tid vid rodret närmar sig sitt slut. Affärsvärlden tar rygg på Rollén och säljer Hexagon, av privatekonomiska skäl som det brukar heta.

It-återförsäljaren Dustin fortsätter att uppvisa en stabil tillväxt i affären. Affärsvärlden lockas av det studande lönsamhetslyftet och tar rygg på insynspersonerna. Tidningen trycker nu på köpknappen och sätter riktkursen till 90 kronor på ett års sikt.