Affärsvärlden rekommenderar köp av isländska Arion Bank, Cloetta och Mycronic i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet sälj för Vitrolife.

ANNONS

Det isländska banksystemet blev till vulkanaska under finanskrisen. Nu tio år senare är en av bankerna tillbaka på Stockholmsbörsen. Det är köpläge på låga förväntningar i Arion Bank, anser Affärsvärlden som sätter riktkursen till 10 svenska kronor.

Konfektyrbolaget Cloetta har tappat mark på en stillastående börs trots en bra inledning på året. Affärsvärlden ser ett köpläge och byter fot. Tidningen ser goda chanser för aktien att nå 32,50 kronor inom ett år.

Medicinteknikbolaget Vitrolife har haft en fantastisk kursresa. Nu är dock den bästa tiden förbi och den försiktige säljer aktien. Affärsvärlden rekommenderar sälj idag och köp tillbaka på 122 kronor efter halvårsrapporten.

ANNONS
ANNONS

Teknikbolaget Mycronic är både Stockholmsbörsens mest blankade aktie och relativt svåranalyserat. Den operativa trenden är dock stark och de finansiella musklerna talar för fortsatta förvärv. Affärsvärlden rekommenderar köp och sätter riktkursen till 120 kronor.