Bredbandsoperatören Bahnhofs tillväxt fortsätter att imponera. Aktien är inget direkt fynd, men inkluderar optionen på värderingen av dotterbolaget Elementica som börsnoteras andra kvartalet 2019, skriver Affärsvärlden och behåller köprekommendationen för bolaget.

Affärsvärlden anser att det är svårt att sätta ett värde på den kommande avknoppningen Elementica, då det saknas siffror att räkna på. För ett år sedan spekulerades det om en värdering på 3 miljarder kronor, vilket framstår som optimistiskt, enligt tidningen.

ANNONS
ANNONS

”Det förklarar också att nuvarande värdering är lite svårare att räkna hem på egna ben, givet p/e 28 och ev/ebitda 16 på vår prognos för 2018. Det innebär en premie relativt jämförbara operatörskonkurrenter. Bahnhof har dock flera spännande plattformar för tillväxt. I värderingen ingår också Bahnhofs 73 procent i Elementica, vilket kan bli en trigger när bolaget börsnoteras under andra kvartalet 2019. Det är en spännande option och Bahnhof är därför en fortsatt spännande tillväxtaktie att ha i portföljen. Affärsvärlden behåller köprekommendationen”, skriver Affärsvärlden.