Affärsvärlden rekommenderar köp av Sandvik och SKF i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för H&M och Fagerhult.

ANNONS

Klädbolaget H&M har rusat på börsen och fler pilar pekar nu i rätt riktning, även om flera frågetecken kvarstår. Historiska värderingsmultiplar på i princip stillastående vinster framöver osar dock fullvärderat. Affärsvärlden bedömer att aktien är fullvärderad och att det kommer bättre köptillfällen under det kommande året. Rådet blir därför avvakta.

Verkstadsbolaget Sandvik har en stark balansräkning och är nu redo att vända blicken utåt mot mer tillväxt. Värderingen är omotiverat låg, bedömer tidningen som ger köpråd med riktkursen 190 kronor på ett års sikt.

Belysningsbolaget Fagerhult har haft ett tungt år på börsen efter en tidigare hausseartad omvärdering av bolagets värderingsmultiplar. Tillväxtutsikterna är relativt ljumma på ett års sikt liksom värderingen och Affärsvärlden ger därför rådet avvakta idag samt vänta med att köpa aktien tills den faller till runt 65 kronor.

ANNONS
ANNONS

Verkstadsbolaget SKF är en kronisk underpresterare. Nu finns tecken som talar för aktien under året som kommer. Värderingen i kombination med låga risker samt att vd köpt aktier för 1,5 miljoner kronor lockar tidningen att ge köpråd för aktien.