Affärsvärlden rekommenderar köp av Clas Ohlson och Recipharm i den senaste utgåvan.
Tidningen ger rådet avvakta för HMS Networks samt lämnar säljråd för Hoist,

Hoist har byggt en finansieringsapparat som kan hävda sig i nollräntehaussens huggsexa om europeiska bankers vildvuxna soptippar av förfallna problemlån. Börsen tycks dock ha glömt bort att ta ut baksmällerabatt, anser Affärsvärlden som till dagens kurs ser mer risk än potential i Hoist och rådet blir därmed sälj.

Investerarna har privat in väldigt mycket dåligt i Clas Ohlson. Affärsvärlden bedömer att marknaden har överreagerat och att aktien är värd en chans. Tidningen ger köpråd inför bokslutet som släpps i morgon den 8 juni. Försäljningen för kvartalet är redan redovisad.

ANNONS
ANNONS

Läkemedelsföretag världen över är inblandade i fler strukturaffärer än bolag i andra branscher och Stockholmsbörsen är inget undantag. För Recipharm gäller det att äta eller ätas. Affärsvärlden anser att värderingen inte är för hög för ett kvalitetsbolag som Recipharm och ger köpråd med riktkursen 155 kronor.

HMS Networks rusar fram på börsen. Historiskt hög värdering och risk för flaskhalsar i leveranskedjan gör att aktien bör att gå att plocka upp på lägre nivåer. Tidningen ger därför rådet avvakta.