Oron för omikron skapade oro på börsen under tisdagen och de amerikanska börserna och oljepriset gick ner som följd. Investerare söker sig nu bort från riskfyllda tillgångar.

ANNONS

Nästan samtliga aktier föll i S&P 500 under tisdagen när investerare lämnade riskfyllda tillgångar på grund av oron för omikron och den ökande inflationen. Investerare sålde aktier som bedömdes vara mest benägna att påverkas av inflation, som banker och snabbt växande företag, och även de som har drabbats av leveransproblem.

”Människor försöker skydda vad de har”, säger Mark Stoeckle, vd för Adams Funds, till Wall Street Journal.

”Det verkar som att alla flyr från hög risk.”

S&P 500 föll

S&P 500 och Dow Jones Industrial Average föll med respektive 1,9 procent medan Nasdaq Composite föll med 1,6 procent.

Även Brentolja fortsatte ner, med 3,9 procent, och har tappat 16 procent i november vilket är den sämsta månaden för råvaran sedan mars 2020.

Mark Stoeckle såg dock oron på marknaden som en överreaktion och höll i sina egna aktier, och klargjorde vidare att många företag går bra med starka rapporter.

Omikron skapade oro

Trots det kvartstår orosmolnen om vaccinen kommer bita på den nya varianten och om de allt högre priserna i handeln, på grund av inflationen, kommer accepteras av konsumenterna.

ANNONS
ANNONS

”När det gäller den nya varianten så vet vi verkligen inte vad vi har att göra med”, förklarar Victoria Fernandez, marknadsstrateg på Crossmark Global Investments.

Läs även: Jerome Powell: Det hotar USA:s ekonomi [Dagens PS]