Två svenska förvaltare har listat några av sina favoriter bland aktier just nu. I ett kärvt ekonomiskt läge har de letat fram några bolag som ska motbevisa marknaden inom kort.

ANNONS

Fortfarande är mjukvarusektorn kvar när förvaltare från två olika bolag ska plocka fram favoriterna. Detta trots att sådana bolag har rasat på börsen och den minskade konsumtionen sägs hota efterfrågan på tjänsterna.

Viktor Henriksson, förvaltare på Carnegie, och Carl Armfelt på Tin Fonder, menar att en del bolag står inför en ljusare framtid än andra. Dagens Industri har samlat förvaltarnas viktigaste tips just nu.

Fem aktier för framtiden:

New Wave: Bolaget som sysslar med konsumentvaror och varumärkesutveckling har länge varit skuldsatt, men visar nu upp en så god lönsamhet att den kommer att lösa problemen. Bolagets tillväxt väntas fortsätta trots minskad konsumtion.

”Det här är en aktie som värderas till ungefär tio gånger vinsten”, säger Viktor Henriksson till Dagens Industri.

Cint: Cint är ett mjukvarubolag som riktar in sig på kundudersökningar. Just nu är bolaget mitt inne i en sammanslagning med sin tidigare främsta konkurrent Lucid, och på grund av en del turbulens i bolaget har det missförståtts på börsen menar Armfelt. Därför har börsvärdet också gått ned. Men i andra kvartalet växte Cint med 28 procent.

4C: Ett annat mjukvarubolag som investerare kan ha förbisett är 4C. Det ökar snabbt i omsättning och går med vinst. Bolaget har hjälpt Försvarsmakten att digitalisera sina övningar, och säljer sina tjänster till flera länder än Sverige. Nu har de också utvidgat användningsområdet så att det omfattar civil krishantering. Där finns ett stort intresse i företag och organisationer.

QT Group: Det här är ett finskt bolag som gör visuell mjukvara för menyer på elektroniska displayer. Den mjukvaran finns redan i mycket av vår elektronik, exempelvis i tv-apparater. Även om bolaget kommer att minska sin vinst det kommande året är det fortsatt lönsamt och växer. Bolagets aktier har fallit och är just nu relativt billig, vilket sannolikt förändras relativt snart.

ANNONS
ANNONS

Concentric: Fordonsunderleverantör som förser lastbilstillverkare med för branschen viktiga pumpar. Det senaste året har Concentric fallit med omkring 30 procent på börsen, och konjunkturläget kan även fortsatt komma att bli skakigt, men bolaget är i allmänhet lönsamt och aktien är  just nu billig.

Läs också:

Här är Günther Mårders bästa aktietips [Dagens PS]