Det är en riskinvestering – men kan löna sig. Träningsföretaget Pelotons fall kan snabbt vända till en uppsida, tror analytiker på Deutsche Bank.

ANNONS

Trots risken bör investerare stålsätta sig och köpa aktier i det interaktiva träningsföretaget Peloton, enligt Deutsche Bank

Bankens analytiker öppnar för köpläge på aktien, skriver CNBC. I ett uttalande på fredagen säger Deutsche Bank att aktiens potentiella uppsida är för stor för att ignorera även om läget fortsätter att vara osäkert kring bolaget, som på sista tiden har sjunkit som en sten på börsen.

Analytikerna ser olika scenarier för hur det skulle kunna gå.

”Det finns scenarion där Peloton fortsätter att sjunka från den här nivån. Men i vårt tycke finns det än fler scenarier som kan leda till att bolaget kommer igenom med en stark uppsida – återigen baserat på en fundamental och icke-emotionell analys av bolagets intäktsmöjligheter i en normaliserad och helt återöppnad ekonomisk miljö”, skriver banken.

Hemmatrenden fortsätter

Pelotons aktie föll med 35 procent 5 november efter att bolaget hade halverat sin vinstprognos. Man har också drabbats av problem med leveranserna till sina löpband och försäljningen haltar.

Aktien hade i torsdags gått ner med 70 procent jämfört med samma datum förra året, men vände uppåt på fredagen, skriver Deutsche Bank.

Analytikerna tror nu att aktien snart kan klättra lika mycket som den har fallit och sätter en riktkurs på 71 procent över torsdagens värde. In i bedömningen väger Deutsche Bank hur troligt det är att folk överger interaktiv hemmautrustning för träning och i stället väljer gymmet. Men här tror analytikerna att kunderna kommer att fortsätta köpa hemutrustning.

ANNONS
ANNONS

”Vi tror att den hybridmodell som växer fram i arbetslivet gäller träning också, och att Peloton har mycket större chans att återhämta sig operativt, skriver banken i sitt uttalande.

Läs också:

Fitness-startupen Peloton siktar på miljardnotering [Dagens PS]
Peloton stäms för musik – krävs på 300 miljoner [Dagens PS]