Investerarlegenden Rich Bernstein ger sina tips för 2022 – undvik tech och krypto som pesten, och investera i ”bokstavligen allt annat i världen”, rekommenderar han. 

ANNONS

Rich Bernstein kallas för ”hall of famer” bland institutionella investerare av CNBC. Den tidigare chefsstrategen på storbanken Merrill Lynch driver numera det egna bolaget Richard Bernstein Advisors där han är både vd och chefsinvesterare.

”Allt annat i världen”

I en intervju med CNBC berättar han att strategin framåt bygger på att det finns en ”gungbräde”-dynamik på marknaden där vissa tillgångar är en bubbla men andra är undervärderade.

”Å ena sidan har vi allt som jag skulle kalla bubblans tillgångar: tech, innovation, disruption, krypto”, säger Rich Bernstein till CNBC. 

”På andra sidan av den här gungbrädan har du bokstavligen allt annat i världen. Jag tror att om du tittar på 2022 till 2023 så vill du vara med i allt annat i världens sida av den gungbrädan.”

Han menar att bristen på kapital på marknaden kommer att betyda möjligheter med högre avkastning framöver. Rich Bernsteins toppmarknad är energi, där han menar att olja är den mest ignorerade bull-marknaden.

Undvik tech och krypto

Däremot är han starkt skeptisk till techmarknaden som han tycker är rejält övervärderad. Även om historierna kring internet och mobil kommunikation kring millennieskiftet visade sig stämma på längre sikt så blev investerarna rejält brända när bubblan sprack år 2000.

”Om du investerade i Nasdaq 100, som var de riktiga företagen på den tiden, tog det dig 14 år att nå noll. Något säger mig att folk idag inte uppmärksammar värderingar, men inte heller tror att det kommer att ta dem 14 år att nå noll”, säger Rich Bernstein.

ANNONS
ANNONS

Han varnar också för kryptovalutor och menar att bitcoin mycket väl kan falla 90 procent på ett liknande sätt som internetbolagen gjorde under techbubblan 2000.

”Kryptos är den största finansiella bubblan någonsin i historien. Det här är bara ett monster”, säger Bernstein till CNBC.

Läs även: Wall Street-guru varnar för historisk bubbla [Dagens PS]