AIM Sweden visar en stark försäljningsutveckling inom industriell 3D-printing. Nu har man tagit in nytt kapital och satsar expansivt inom bland annat ortopedi.

ANNONS

3D-printingföretaget AIM Sweden finns i Östersund och gör nu en ledningsförändring. Göran Elovsson lämnar vd-stolen men jobbar vidare för företaget på den amerikanska marknaden. Stefan Thundal, som funnits i företaget de senaste åren, tar över som vd.

”Jag har funnits med i företaget i flera år, känner teamet och ser verkligen fram emot att få fortsätta utveckla vår verksamhet inom industriell 3D-printing”, säger Stefan Thundal.

Stort intresse

Under hösten 2022 har AIM Sweden genomfört en nyemission som via ett gediget intresse från företagets ägare lägger grunden för fortsatt expansion.

I en tid där det är omvittnat svårt att resa nytt kapital har AIM Sweden mött ett intresse på marknaden som stärker företaget framöver.

”Vi ser stora möjligheter under 2023. Det handlar om fortsatt tillväxt inom ortopedi samt en stärkt position som ledande leverantör av 3D-printade verktyg för molded fiber”, säger Stefan Thundal.

”Vi kommer exempelvis att utöka vår produktionsyta, fortsätta rekrytera och lägga till kompletterande printteknologi.”

Flyg, ortopedi och process

Stefan Thundal har tillbringat större delen av sin karriär i olika kommersiella och strategiska roller inom högteknologiska industrier med global verksamhet.

Det handlar om företag som Volvo Aero (numera GKN Aerospace), Powercell, Arcam/GE Additive och nu, sedan några år, AIM Sweden.

”Jag har under många år arbetat med att bygga starka långsiktiga partnerskap till internationella kunder inom olika branscher som flyg, ortopedi och processindustrier. Dessa erfarenheter har jag stor nytta av som vd för AIM Sweden”, konstaterar Stefan Thundal.

ANNONS
ANNONS

Satsar i USA

Hans företrädare Göran Elovsson har i 30 år haft USA som utgångspunkt och när han nu lämnar vd-rollen ska han knacka på dörrar i USA för AIM Sweden.

”Göran ska under det närmaste halvåret arbeta med strategiska samarbeten i USA samt öppna dörrar åt oss med sin stora förankring och sina breda kontaktytor. Det är jag oerhört glad över”, påpekar Stefan Thundal.

Läs även: Forskare: Salt nytt material för 3D-skrivare [Dagens PS]