I återhämtningen kan Boeings aktie gå upp med så mycket som 30 procent tror investmentbanken RBC. Anledningen är att banken tror att flygplanstillverkare kommer att tjäna på återhämtningen i resebranschen.

ANNONS

RBC Capital Markets försåg i torsdags Boeing med köpstämpel. Investmentbanken sätter en riktkurs på 275 dollar per aktie och 28 procents uppsida. “Vi ser ett attraktivt köpläge från ett cykliskt perspektiv och tror att vi kommer att se ett positivt momentum i kassaflöde 2022-2023″, säger Ken Herbert på RBC till CNBC.

Ökade flygplansleveranser kommer att ge en flygplanstillverkare som Boeing vinst, prognosticerar RBC.

”Återhämtningen har gått långsammare än investerare och ledning hade hoppats, men vi tror att efterfrågan på mindre flygplan som används till inrikesflyg är fortsatt stor”, sa Herbert.

RBC tror att beställningarna snabbt kommer att öka för flygplanstillverkarna.  “Vi tror att orderaktiviteten kommer att vara en positiv katalysator för aktien.”

Boeing rapporterar själva om en positiv trend, med fler beställningar än avbeställningar den senaste månaden. Aktien har gått ned med 23 procent sedan i mars och dippen tillsammans med den positiva prognosen antyder köpläge.

ANNONS
ANNONS

Läs också:

JP Morgan – Här är aktier billiga
Utredning mor Boeing skapar kursfall