På en egen udde vid sjön Vidöstern i Småland ligger den wallenbergska jaktvillan. Ett läge man sällan hittar och en fastighet som andas historia från 1800-talet. Nu kan du flytta in i Wallenbergs tidigare paradis.

ANNONS

Villan byggdes av familjen Wallenberg i slutet av 1800-talet för jakt och representation och är, enligt mäklaren, en typ av fastighet som väldigt sällan kommer ut på marknaden.

Den 350 kvm stora villan med sjötomt ligger i en parkliknande trädgård om ca 14 000 kvm och har naturskönt läge med vacker utsikt över sjön. Fastigheten är belägen i ett jordbrukslandskap omgärdad av ädellövskog med fina naturvärden. I trädgården växer och frodas fruktträd, bärbuskar och vilda blommor.

På fastigheten finns även dubbelgarage, en vinterträdgård med inomhuspool och ett orangeri.

Villan i 1,5 plan, består av sex rum samt källare, har stora sociala ytor med många bevarade originaldetaljer som kakelugnar och eldstäder från byggåret. Under årens lopp har dock ägare byggt till.

I källaren finns en modern vinkällare med utrymme för vinprovning och separat utgång. Från källaren når man via en trappa även en vinterträdgård med inomhuspool. Poolen kan lätt täckas över och då användas som festlokal.

För den med levnadsglade är det alltså bara att slå klackarna i taket och börja sitt liv som jaktpatron. Men innan partyt kan börja ska du först knipa fastigheten som har ett utropspris på 10 000 000 Mkr.

ANNONS
ANNONS
wallenbergska jaktvillan, drömboende
Utsikt mot sjön från trädgården. (Foto: SKEPPSHOLMEN SOTHEBY’S INTERNATIONAL REALTY)
wallenbergska jaktvillan, drömboende
Utsikt från allrum mot sjön.(Foto: SKEPPSHOLMEN SOTHEBY’S INTERNATIONAL REALTY)
Drömboende, Orangeri
Orangeriet. (Foto: SKEPPSHOLMEN SOTHEBY’S INTERNATIONAL REALTY)
Drömboende, Inomhuspool
Inomhuspoolen. (Foto: SKEPPSHOLMEN SOTHEBY’S INTERNATIONAL REALTY)
Vinkällare, Drömboende
Vinkällare med plats för vinprovning. (Foto: SKEPPSHOLMEN SOTHEBY’S INTERNATIONAL REALTY)

 

Läs mer: Fritidshus i Fjällbacka med egen sjöbod [Dagens PS]