Drömmer du om en herrgård vid vattnet med egna jaktmarker, stall och som inte ligger allt för långt ifrån Stockholm? Då kan det här vara ditt drömobjekt.

ANNONS

Wirsbo Herrgård och Ridcenter har anor från 1500-talet och ligger beläget vid Virsbosjön, cirka fyra mil nordväst om Västerås.

Wirsbo Herrgård till salu
Herrgården är varsamt renoverad och alla tidstypiska detaljer är bevarade. (Foto: Lejons Mäkleri)

Lejons Mäkleri som förmedlar objektet skriver att fastigheten har renoverats varsamt under de senaste åren med tidstypiska tekniker och material. I dag är herrgården i toppskick. Här kan du läsa mer om herrgårdens historia.

66 hektar skogsmark

I dag bedriver ägarna hotell- och restaurangverksamhet på herrgården. 45 bäddar är fördelade på 19 hotellrum. Totalt är bo- och biarean på 2 700 kvadratmeter. Tomtarean är på totalt 88 hektar varav 66 hektar är skogsmark.

Intill Virsbosjön finns relaxavdelning med SPA-bad och bastu.

Wirsbo drömboende
Fastigheten är belägen på en udde. (Foto: Lejons Mäkleri)

Uppskattad ridverksamhet

På herrgården finns en anrik stallbyggnad från 1759 som genomgått en påkostad och omfattande renovering de senaste åren. Ridverksamheten som bedrivs i dag är uppskattad med kurser inom ridsport och ridturer för de som besöker herrgården.

Wirsbo drömboende
Stallet har 36 boxar och ridhus med läkare och cafédel. (Foto: Lejons Mäkleri)

Stallet har totalt 36 boxar och anläggningen är toppmodern med hög standard. Det finns ett ridhus i direkt anslutning till stallet med inbyggd läktare, domarbås och cafédel. 

Privatbostad, hotellverksamhet och stuteri

Det finns många möjligheter för den nya ägaren. Här går det att bedriva hotell- och restaurangverksamhet men det finns även möjlighet att bedriva stuteri och ha herrgården som privatbostad.

ANNONS
ANNONS
Wirsbo herrgård
I dag bedrivs hotell- och restaurangverksamhet på gården men fastigheten fungerar lika bra som privatbostad. (Foto: Lejons Mäkleri)

Då alla fastigheter är i mycket gott skick behöver den som köper objektet inte lägga ner tid och pengar på stora investeringar. Ett riktigt drömboende med andra ord.

Läs mer: Erfaren mäklare avfärdar covideffekt [Dagens PS]