I natursköna Saltsjöbaden tronar en välplanerad villa från 1928 med högt läge och hänförande havsutsikt. Här på Älgö njuter du av sol och natur från både takterrass och altan. Drömlikt? Javisst. 

ANNONS
Saltsjöbaden
En härlig altan med lika härlig utsikt. (Bild: Ekenstam Mäkleri)

Naturtomt i rakt söderläge

På Trappstigen 5 i Saltsjöbaden hittar du den här veckans drömboende. En välplanerad villa om 151 kvadrat av högsta klass med en ljuvlig naturtomt på 1100 kvadratmeter i rakt söderläge, stor altan och ett gästhus.

Tack vare det höga och soliga läget är du ett med naturen både inne och utomhus. Här råder det knappast någon brist på sol, sällskapsytor eller vackra vyer.

Detsamma gäller interiört, där den luftiga och ljusa planlösningen som rymmer fem rum och kök inbjuder till samvaro. Byggd 1928 och tillbyggd 2009 är det här en villa på ett och ett halvt plan med genomgående hög standard och exklusiva materialval.

Saltis
Inbjudande vardagsrum med utgång till altanen. (Bild: Ekenstam Mäkleri)

Vidsträckt havsutsikt

På nedre plan finner du en välkomnande entré och ett spatiöst vardagsrum med vacker öppen spis.

Ett rum med generösa fönsterpartier och fantastisk ljusinsläpp som även har utgång till altanen med vidsträckt havsutsikt.

ANNONS
ANNONS

Här hittar du också master bedroom med badrum en-suite för en vardagstoalett med guldkant. Här finns ocjkså ytterligare två ljusa sovrum och ett exklusivt badrum med utsökta materialval.

Saltis
Socialt och stilrent kök som inbjuder till matlagning. (Bild: Ekenstam Mäkleri)

På övre plan finner du en öppen planlösning med en stor sällskapsdel och matplats tillsammans med ett modernt och stilrent kök. Härifrån når du också en härlig takterrass med havsutsikt.

Här är det lätt att trivas i sällskap med nära och kära, både i och utanför det sociala köket med köksö, som har goda beredningsytor och exklusiv maskinell utrustning.

Saltsjöbaden
Ett badrum med guldkant. (Bild: Ekenstam Mäkleri)

 

Saltsjöbaden
Ett med naturen. (Bild: Ekenstam Mäkleri)

En ort med anor

Saltsjöbaden stammar från 1890-talet. Bakom det exklusiva området stod finansmännen K.A. Wallenberg och Ernest Thiel som utifrån en gemensam vision skapade den unika villa- och badorten.

Det följdes upp med anrika Grand Hotel Saltsjöbaden som stod färdigt 1893 och har renoverats löpande sedan dess.

ANNONS
ANNONS

Idag är Saltsjöbaden ett eftertraktat och populärt objekt på bostadsmarknaden. Tillika en naturskön oas, på behörigt avstånd från innerstaden. En drömlik vardag som just nu kan bli din för 15 900 000 enligt mäklaren.

Längtar du till Saltis? Kontakta mäklaren för mer information.

Läs även: Ny förbättrad tjänst för den som sålt bostad [Dagens PS]