Med en ljuvlig utsikt över Möjas hamn vid Bergs brygga ligger Restaurang Pärlan från 1929. Ett drömprojekt i hjärtat av Stockholms skärgård som just nu väntar på dig och nya äventyr.

ANNONS
Möja
Välkommen till Möja och skärgårdslivet. (Bild: Sjönära Fastighetsmäklare)

Ett drömprojekt

För dig som trivs med skärgårdsliv och vågskvalp är Restaurang Pärlan på Möja drömprojektet du väntat på.

Här vid Bergs brygga med en vacker vy över Hemholmen finns både lokalen och omgivningarna som krävs för att bygga något unikt för dig, de dina och bofasta öbor.

I fastigheten från 1929 har man sedan 90-talet drivit skärgårdskrog och dessförinnan livsmedelsbutik. Sedan dess har lokalerna rustats upp mellan 2009-10 för att kunna erbjuda det som krävs för att framgångsrikt driva restaurang.

Möja
Härlig vy ut mot hamnen. (Bild: Sjönära Fastighetsmäklare)

Fullutrustad restaurang

I huvudbyggnaden finner du en fräsch restaurangmatsal, bardel och ett fullutrustat restaurangkök.

På övre plan hittar du en ombonad terrass med en inbjudande vy över den charmiga hamnen, fjärden mot Hemholmen och båtlivet.

Här finns också två rum som som i dagsläget används till övernattande personal, men även kan användas som kontor.

På de 1054 kvadratmeter stora ägorna finns också uteplatser, två friggebodar, förråd och en lada.

ANNONS
ANNONS

För dig som väljer att satsa på Pärlan finns både gästunderlaget och lokalerna för att fortsätta på den föreslagna vägen eller skapa något helt nytt i din regi.

Just nu kan drömmen om en riktig skärgårdskrog enligt mäklaren förverkligas för 7 000 000 miljoner.

Möja
Stora, sociala ytor perfekta för att driva krog. (Bild: Sjönära Fastighetsmäklare)

Fast befolkning i hundratals år

Möja har haft en fast skärgårdsbefolkning i hundratals år och dyker upp för första gången i historieböckerna under 1200-talet.

Då i farledsbeskrivningen för Kung Valdemars segelled under namnet ”Myghi”.

Under 1700-talet drabbades dock ön hårt av rysshärjningarna, vilket resulterade i att alla byggnader utom kyrkan brändes ner. Kvar från den tiden finns ett tjugotal ryssugnar på öns västra sida.

Livfull ö med bra service

Idag är Möja en stor och livfull ö med många bofasta och all tänkbar service, däribland en affär som är öppen året runt och flera restauranger.

Här finns också ett anrikt gammal bageri som levererat bröd till öborna sedan 40-talet i lokaler som är långt äldre än så, liksom ett antal affärsverksamheter som även de är öppna året om.

ANNONS
ANNONS

På ön finns också en stolt fisketradition som sträcker sig hundratals år tillbaka, för dig som vill göra nytta för fiskespöet.

skärgård
På Möja finns det gott om verksamheter och service året om. (Bild: Sjönära Fastighetsmäklare)

Till staden med båt

Kommunikationsmässigt tar du dig smidigt till Stockholms innerstad båtvägen med Vaxholmsbolaget eller Cinderella som trafikerar regelbundet.

Som bofast på ön går det utmärkt att cykla, promenera eller åka fyrhjuling.

Är du redo för en ny fas i livet? Då kanske det blir du som fångar veckans drömboende. Kontakta mäklaren för mer information och en visning här!

Läs även: [Dagens PS]