Inflationen på dagligvaror må ha legat högt, men jämfört med värdeutvecklingen på en klocka från Patek Phillippe tycks den beskedlig. Sedan ryktet började florera att en av serierna skulle sluta tillverkas har värdet stigit ordentligt. Nu kostar den 5 miljoner.

ANNONS

Det är en av modellerna från Patek Phillippe, Ref 5711 Nautilus, som snabbt sålde slut till originalpriset på 35 893 dollar, cirka 365 000 kronor, skriver Robb Report. Den har olivgrön urtavla i sunburst-utförande och efter att bolaget hade släppt den kom ryktet att det var den sista i serien som skulle släppas.

Det skapade ett enormt sug efter klockorna som tog slut på nolltid. Patek Phillippes ordförande Thierry Stern berättar att han inte ens kunde lägga undan ett exemplar åt sin egen son.

Begränsad tillverkning av klocka

Nu visar det sig att klockan med den olivgröna urtavlan inte blir den allra sista, men det har inte dämpat begäret efter produkten.

Nyligen blev det känt att klockorna säljs oanvända i sin originalkartong – till ett genomsnittligt pris på 497 000 dollar – omkring 5 miljoner kronor. Ett exemplar har gått för så mycket som 551 700 dollar.

Klockorna tillverkas i begränsade serier, och den sista – med klarblå urtavla – kommer att släppas i 170 exemplar. En av kunderna som sägs vänta på ett av dessa exemplar är artisten Jay-Z.

ANNONS
ANNONS

Läs också:

Klockauktionerna i Genève sätter rekord [Dagens PS]