En av Dagens PS karriärexperter skrev nyligen om trenden med flera jobb och tipsade om vad du bör tänka på för att orka med pressen och fortsätta känna dig motiverad på lång sikt.

ANNONS

Vi har även berättat i flera artiklar om hur du får drömjobbet, här är ett i raden av exempel.

Det som nu är aktuellt är att under senaste tio åren har EU-medborgarnas förväntade arbetstid under livet ökat med 1,9 år och svenskarna är det folk som förväntas vara tillgänglig på arbetsmarknaden längst tid i hela EU.

Det här rapporterar SVT Nyheter med hänvisning till tidningen Publikt.

Siffrorna kommer från EU:s statistikorgan Eurostat och baseras på hur lång tid en människa över 15 år antas stå till arbetsmarknadens förfogande, antingen som sysselsatt i arbete eller arbetslös.

Förra året, 2015, var snittet för hela EU 35,4 år och det var alltså en ökning med 1,9 år jämfört med tio år tidigare, 2005.

För svenskt vidkommande blev resultatet i fjol att vi väntas kunna arbeta 41,2 år i genomsnitt under vår livstid, vilket enligt artikeln är ”överlägset mest i EU”.

I Nederländerna, tvåan på listan, väntas befolkningen i snitt kunna jobba 39,9 år av livet.

I Italien är invånarna i snitt tillgänglig för arbete kortast av alla EU-medborgare, det rör sig om 30,7 år, vilket är tio arbetsår färre än svenskarna.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: ”Språngbräda i karriären – 10 jobb i potten” [Dagens PS] >

LÄS ÄVEN: ”Vakna – du kanske missar drömjobbet! [Dagens PS] >

URSPRUNGSKÄLLAN: ”Svenskarna väntas jobba längst i EU” [SVT Nyheter] >