Dagens PS

Colorados 10 bästa skidorter – nöjesrik naturupplevelse

10 skidorter
Redo för ett historiskt skidäventyr? Colorados skidanläggningar är många till antalet och svåra att bräcka. (Foto: Wikimedia-Creative Commons)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 03 dec. 2021Publicerad: 03 dec. 2021

Sugen på skidsemester i Colorado? Här är den amerikanska delstatens 10 bästa skidorter och vad du bör tänka på innan du ger dig i väg på äventyret.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Undvik att tuta i väg med bilen under rusningstid på fredagar till Colorados vidsträckta skidorter. Bäst tid på året att njuta av skidåkningen är i slutet av december och framåt, tipsar sajten Snowpak.com.

Tänk också på att backarna som står buds i denna vintriga delstat i USA är rejält höga. Se till att komma fram i tid så att du hinner vänja dig vid detta. Drick mycket vatten och undvik alkohol till dess att du känner dig bekväm med den nya, alpina miljön.

Under rådande pandemi gäller krav på mask. Samtidigt som restriktioner finns för hur många människor som samtidigt tillåts att exempelvis färdas i skidliftar.

Breckenrigde

Breckenridge erbjuder inte bara utförsåkningen i traditionell mening, även snowboard är populärt i backarna. (Foto: Wikimedia-Creative Commons)

Den mest populära skidorten i Colorado är enligt Snowpak Breckenridge som uppges ha ett rikt och varierande utbud av boenden till både höga låga priser – efter tycke ch smak – och massor av aktiviteter som exempelvis hundspann och snöskoter. Även nattlivet i staden får plus i kanten, utöver en rad andra nöjen. På minussidan hamnar anhopningen av människor på ett och samma ställe.
Skidanläggningen öppnade 12 november och stänger inte förrän 3 maj. Denver är närmaste flygplats och därifrån tar det 2,5 timmar att ta sig med bil till Breckenridge.

Vail Ski resort

Vail Ski Resort beskrivs som en “ikonisk skidort”. (Foto: David Benbennick / Wikimedia-Creative Commons)

Vail Ski Resort får omdömet “ikonisk skidort”

Vill du uppleva lite extra och en något lyxigare skidsemester är tipset att brassa i väg till Vail.
Detta är, skriver Snowpak, en “ikonisk skidort”. Orten har ett enormt utbud av restauranger och butiker för shopping.
“I Vail Village kommer du att upptäcka att de flesta platser ligger inom gångavstånd”, heter det bland annat.
Också här hamnar problemet med massor av folk inom ett begränsat område på minussidan, men överlag får Vail Village toppbetyg. Eagle County Regional Airport (50 minuters bilresa) och Denvers internationella flygplats (2,5 timmars bilresa) är närmaste flygplatserna.
Skidbackarna håller öppet till 19 april.

ANNONS
Aspen - 10 skidorter

Aspen Snowmass. Fantastiska vyer, inte sant? (Foto: Wikimedia-Creative Commons)

Nästa skidort som får tipset är Aspen Snowmass, som erbjuder fyra olika områden för skidentusiaster.
Det är dyrt att tillbringa sin semester i Aspen, men kanske är det värt besväret. Orten som sådan sjuder av liv med massor av matställen och shoppingaktiviteter.
Backarna i Aspen stänger 17 april och hit tar du dig med bil från närmaste flygplatsen Aspen/Pitkin County Airport.

Winter Park 10 skidorter

I Winter Park kan du åka skidor ända fram till 6 maj. (Foto: Murray Foubister / Wikimedia-Creative Commons)

Tips nummer 4 från Snowpak på skidanläggningar i Colorado är Winter Park, som uppges vara lätt att ta sig till från Denver, däribland med tåg som även går på helgerna.
En familjevänlig skidort är betyget, samt att det är prisvänligt. Bäst bor du i byn Winter Park vid foten av berget eller i de omgivande områdena, enligt experterna.
Du som vill spara en slant på boendet rekommenderas att checka in i närliggande områden med några kilometers avstånd. “Downtown Winter Park ligger 10 minuters bilresa från resorten, men du har tillgång till alla restauranger, shopping och nattlivsalternativ på Main Street”, heter det bland annat.
Skidanläggningen öppnar för säsongen 18 december och har öppet till 6 maj.

Beaver Creek

Beaver Creek bjuder på en oslagbar kombination av utförsåkning och naturupplevelse. (Foto: Joe Lin / Wikimedia-Creative Commons)

Nästa skidanläggning på 10-i-topplistan är Beaver Creek med sina oslagbara vyer och näst intill ändlösa skidbackar. Naturen är bedårande och allt som du kan tänka dig bli road av finns här. Med bil tar det bara en halvtimme att ta sig från den regionala flygplatsen i Eagle County, vilket kan jämföras med om du åker från Denvers flygplats – då tar det tre timmar.
Tänker du stanna länge har du fram till 13 april 2022 på dig, då bommar skidanläggningen igen för säsongen.

ANNONS

Senaste nytt

Keystone

I Keystone kan du som har svårt att sova eller bara är nattaktiv ändå ka skidor på natten. (Foto: Creative Commons)

Keystone får också toppbetyg för sin familjevänliga framtoning. Precis som med övriga skidorter i Colorado får de stora folkmassorna som anländer hit, alltså trängseln, ett minustecken i kanten. Men i övrigt finns det mycket att roa sig med vid sidan av skidåkningen.
Är du vaken på nätterna och har mycket energi över kan du till och med åka skidor på natten i Keystone, som har Denver som närmaste flygplats. Två timmar tar bilresan.
Skidanläggningen stänger 11 april, men å andra sidan slogs portarna för säsongen upp redan 22 oktober.

ANNONS

Övriga skidorter i Colorado som får toppbetyg på 10-listan är Steamboat, Telluride, Copper Mountain och Arapahoe Basin.

Läs recensionerna i sin helhet om ovan nämnda skidorter i Colorado, USA, på Snowpak.com.

Läs även: Nu kommer skidsäsongen – snökanonerna igång

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS